Skip to content Skip to footer

Shiatsu

Shiatsu is van oudsher een Chinese methode ter bevordering van de gezondheid en vitaliteit van het lichaam. Shiatsu gaat uit van dezelfde filosofie als acupunctuur en voetreflexologie. Centraal staat de energiedoorstroming in het lichaam. Door gebruik te maken van 700 drukpunten in het lichaam stimuleert de therapie de vrije energiedoorstroming van het lichaam.

shiatsu-arthur massageHet Namikoshi Shiatsu-systeem bestaat uit een vast patroon van punten op het lichaam dat met de duimen wordt bedrukt. Deze punten liggen op spieren, zenuwen en meridianen. Door druk uit te oefenen op die punten wordt het lichaam aangezet om de energie in balans te brengen.

Het grote voordeel van Shiatsu is de warmte van de aanraking, de warmte van de lichamelijke verzorging. Warmte die in de reguliere medische wetenschap kan worden gemist. Shiatsu kan zo een welkome aanvulling zijn op het genezingsproces. 

Shiatsu is bijzonder geschikt voor de doelmatige behandeling van veel klachten zoals allergieën, hoofdpijn, acute en chronische pijnen.

Arthurmassage